Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

RENDŐRÖK RÉSZVÉTELÉVEL KERÜLT SOR ÁLLATVÉDELMI SZAKMAI NAPRA A KÖZÖS ÜGYÜNK AZ ÁLLATVÉDELEM ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

2023. október 30. 12:46

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartott esemény a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány által meghirdetett Állatvédelmi Kompetencia Program pilot rendezvénye volt 2023.10.26-án, közel 50 vármegyei rendőr kolléga részvételével.

A Program célja az állatvédelmi eljárások hatósági és civil szereplőinek továbbképzése, állatvédelmi jogi tudásának bővítése országszerte, vagyis az állatvédelmi eljárások gördülékenységének, egységességének támogatása. Az állatvédelmi eljárások összes szereplőjének egyaránt tisztában kell lenniük a hatályos jogszabályokkal, a hatáskörökkel és lehetőségekkel, valamint a szakmai protokollokkal és etikai szabályokkal.

Az oktatást tartó szakértők Dr. Daróczi István LL.M. állatvédelmi szakjogász, Dr. Frigyer László r. alezredes NKE Ludovika SE Rendészeti Kutyás Szakosztály szakosztályvezető, Dr. Kotora Noémi hatósági állatorvos, Morva László r. alezredes, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály főosztályvezető, Dr. Nagy Csilla LL.M. állatvédelmi szakjogász, Dr. Vetter Szilvia PhD. LL.M „Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány” kuratóriumának elnöke és Dr. Vincze Judit igazságügyi állatorvos szakértő előadásaikban részletesen bemutatták az állatvédelem jelentőségét a bűnmegelőzésben, a büntető- és közigazgatási eljárásokat, valamint a hatósági állatorvos és igazságügyi állatorvos szakértők szerepét az állatvédelemben.

A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány egy komplex Állatvédelmi Kompetencia Programot indított el 2023-ban. A Program célja, hogy segítse a szakembereket abban, hogy megerősítsék tudásukat, megismerhessenek az országban működő jó gyakorlatokat, így hatékonyabban léphessenek fel az állatkínzás és más állatvédelmi jogsértések ellen. Az állatvédelmi jogszabályok betartása és a helyes szakmai gyakorlat követése biztosítja az állatvédelem hatékonyságát és az állatok védelmét.