Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

AZ ÁLLATVÉDELMI TÉMAHÉT ALATT 1010 GYERMEK TAPASZTALHATTA MEG AZ ÁLLAT-ASSZISZTÁLT FOGLALKOZÁSOK JÓTÉKONY HATÁSAIT

2023. október 30. 10:44

2023. szeptember 25. és 2023. október 13. között 1010 gyermek vehetett részt 20 intézményben, öt vármegyében és Budapesten az Állatvédelmi Témahét keretein belül szervezett állat-asszisztált foglalkozásokon, amelyek a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány támogatásával valósultak meg.

Az Alapítvány célja az volt, hogy alakítsa a legfiatalabb generáció felelős állattartással kapcsolatos szemléletét, érzékenyítse őket az állatvédelem ügyei iránt, méghozzá úgy, hogy közben a foglalkozásoknak egészségjavító és személyiségfejlesztő hatásai is vannak.

Az állat-asszisztált foglalkozások során a gyermekek közvetlenül érintkezhettek kutyákkal, miközben értékes állatvédelmi ismereteket sajátítottak el.

A foglalkozásokat Lakos Judit, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány gyógypedagógusa vezette.

Külön köszönet illeti azt a három civil szervezetet (Mondjunk mancsot alapítvány, Kutyákkal a gyermekekért alapítvány, Azúr Segítőkutyás Egyesület), akik a terápiás kutyákat biztosították.

Az állatok iránti tisztelet és felelősségvállalás erősítése mindannyiunk közös ügye: ezek a foglalkozások hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő generációja felelősebben bánjon az állatokkal.